Ítélet

2024.06.24. 11:12

Román állampolgárságú férfiakat ítélt el a bíróság: alvó sofőrtől loptak a pihenőben

Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész, elkövetők és védők is tudomásul vették. A tolvajok felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést is kaptak.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a kifosztás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség két román állampolgárságú férfit állított bíróság elé, akik az autópálya melletti parkolóban az alvó sofőrtől vették el a pénzét. A tolvajok összedolgozva loptak.

A tolvajok könnyűszerrel szedték ki az ülésen lapuló pénztárcából az eurót
A tolvajok könnyűszerrel szedték ki az ülésen lapuló pénztárcából az eurót
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság az egyik elkövetőt 1 év 4 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 78.000 forint pénzbüntetésre, a másik férfit 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 52.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész, elkövetők és védők is tudomásul vették.

A tényállás szerint a két férfi 2024. június 18-án éjjel autóval érkeztek az M1-es autópálya Ausztria felé vezető pályaszakaszának Tatabánya, Harkályosi pihenőjébe. A parkolóban észlelték, hogy egy autó jobboldali és baloldali ablakai le vannak tekerve, mialatt a sértett a vezető ülésben alszik és a jobb első ülésen van egy pénztárca.

A tolvajok együttes erővel „dolgoztak”

Mindkét férfi a gépkocsi közvetlen közelébe ment, az egyik elkövető telefonjával bevilágított az utastérbe, majd a jobboldali nyitott ablakon keresztül benyúlva az autó ajtaját kinyitotta, a pénztárcát kiemelte az ülésről, abból kivett 45 euro készpénzt, amely után a pénztárcát az ülésre visszatette. A tolvaj férfi cselekményét társa figyeléssel biztosította.

45 eurónak kélt lába a pénztárcából
45 eurónak kélt lába a pénztárcából
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az elkövetők ezután visszaültek autójukba, majd kihajtottak a parkolóból.

A tolvajok cselekményét a nyomozó hatóság tagjai észlelték, a tettenért vádlottakat már a parkolóban próbálták megállítani, azonban ők felhajtottak z autópályára és elmenekültek. Az elkövetők az autóval az Óvárosi lehajtónál elhagyták az autópályát, és az 1. számú főútra hajtottak, ahol a nyomozó hatóság forró nyomon üldözte őket. Az üldözésben négy rendőrségi gépkocsi vett részt, ezek között az egyik szolgálati gépkocsi megkülönböztető fény és hangjelzéssel a menekülő gépkocsi elé állt, elfogás után a lopott pénzt a rendőrség lefoglalta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában