Tárgyalás

2024.01.30. 11:00

Targoncával akarta halálra nyomni a munkást Komáromban, most elítélhetik

Pénteken tartanak tárgyalást a dél-koreai férfi ügyében, aki halálra akarta nyomni munkatárást a komáromi gyárban. Ítélet is várható.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint február 1-jén tárgyalást tartanak annak a dél-koreai férfinak az ügyében, aki egy komáromi gyárban targonca villájával akart halálra nyomni egy munkást. A tárgyaláson tanúkat hallgatnak meg, párbeszédek és ítélethirdetés várható.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020. május 9-én a komáromi gyár csarnokában végezték a munkájukat. A dél koreai férfi arra utasította a sértettet és egy másik mongol munkást, hogy a csarnokban összegyűlt szemetet a szokásos módon gyűjtsék össze. Ennek során a vádlott kezével jelezve ismeretlen okból arra szólította fel a sértettet, hogy másszon bele egy, a szemét gyűjtésére szolgáló, vastag szövésű, átlátszatlan, merev takarófóliába. Az nem akart a zsákba lépni, de betolta őt a takarófóliába, majd összefogta a zsák száját. A zsák az anyagából eredő szilárdságánál fogva felhúzott és zárt állapotban maradt. 

A dél-koreai férfi intésére a zsák széleit a mongol munkás fogta meg, aki tudott arról, hogy a zsákban egy ember tartózkodik. A férfi ismeretlen okból intett a csarnokban munkát végző targoncásnak, hogy a targoncával menjen oda, és nyomja össze azt a zsákot. A targoncás nem tudott arról, hogy a vádlott által mutatott zsákban egy ember tartózkodik, hanem azt gondolta, hogy az összegyűjtött szemét összenyomása és elszállítása a feladata. Ezért hangjelzést adva a zsákhoz irányította a targoncát, majd annak villáját felemelte, és azt a körülbelül másfél méter magas csomagolóanyag fölé helyezte, majd a targonca villáit lefelé engedve megkezdte a zsák összelapítását. A targonca lefelé engedett nagy súlyú villája előbb a sértett fejéhez, majd a hátához ért és a sértettet ily módon a föld felé nyomta, amire a férfi felkiáltott. A targoncás meghallotta a kiáltást, és abbahagyta a műveletet.

 A vádlott és a mongol férfi ekkor kiszabadította a sértettet a takarófóliából, a targoncás pedig telefonon értesítette a mentőszolgálatot. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett, alsó végtagjainak bénulása miatt maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki. A fejet, hátat, derekat ért és a targonca villájával kifejtett nagy erejű nyomás figyelembevételével a bántalmazás módja alkalmas volt életveszélyt, vagy halált okozó sérülés okozására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában