Ítélet

2023.11.10. 09:48

Speed, herbál és ecstasy Esztergomban: 7 év fegyházbüntetéssel honorálták tettét

10 millió forintnyi értékben terítettek a dílerek.

Kemma.hu

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azokkal az elkövetőkkel szemben, akik 2018. évtől Esztergomban és környékén többféle kábítószert, új pszichoaktív anyagot értékesítettek és fogyasztottak.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2018. évtől kezdődően Esztergomban és környékén több személynek, jelentős mennyiségű herbált, új pszichoaktív anyagot, marihuánát, speed-et, ecstasy-t, összesen több tíz millió forint összegért értékesített. A férfi a kábítószer egy részét az egyik vádlott társától szerezte be, 2019. évtől pedig további öt vádlott - köztük a férfi élettársa - is részt vett az értékesítésben.

A vádlottaktól a nyomozás során új pszichoaktív anyagot, kábítószert, valamint hígításra szolgáló anyagot foglalt le a nyomozó hatóság.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a terheltekkel szemben.

A főügyészség indítványára a Tatabányai Törvényszék az elsőrendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte, az értékesítésben résztvevő vádlottakat végrehajtandó szabadságvesztésre, a fogyasztókat, valamint az elsőrendű vádlott élettársát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyész az elsőrendű vádlott és még két kábítószert értékesítő vádlott tekintetében súlyosbításért, hosszabb tartalmú szabadságvesztés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában