Közokirat-hamisítás

2023.10.15. 07:38

Hamis oklevelekkel szerzett magának doktori címet a férfi: a tatai bíróság dönt sorsáról

Október 17-én, kedden folytatódik a Tatai Járásbíróságon annak a férfinek a tárgyalása, aki hamis okleveleket készített magának, s ezekre hivatkozva vállalt munkákat is éveken át.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi számítógép segítségével az interneten talált minták alapján a saját nevére elkészített egy hamis doktori oklevelet, amely szerint 2019. június 21. napjától doktori cím használatára jogosult, mivel magas szinten elsajátította a bölcsészettudományok tudományterületén a pszichológiai tudományt egy szlovákiai egyetemen. A férfi ugyanígy készített egy határozatot, amely szerint a magyarországi egyetem 2019. július 5. napján honosította a szlovák doktori oklevelet.

A vádlott 2019. augusztus 10-én a tatai kormányablakban a két hamis iratot azért adta le, hogy személyi okmányai cseréjét elvégeztesse, a doktori címet okmányaiban használhassa, így valótlan adatként lett rögzítve a férfi doktori címe. A vádlott 2017. évet megelőzően a saját nevére három hamis egyetemi oklevelet készített, ezek szerint 2009. július 30-án kiváló minősítéssel okleveles gépészmérnök-informatikus, 2009. július 30-án kiváló minősítéssel okleveles kisgéptervező mérnök, 2009. július 30-án kiváló minősítéssel okleveles mérnök-informatikus végzettséget szerzett. A férfi 2017-2020. között kilenc különböző munkaviszonyt létesített, a szerződéskötéskor a legmagasabb iskolai végzettsége igazolására a hamis oklevelek egyikét használta fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában