Döntés született

2023.09.18. 14:05

Videón az esztergomi éjjeliőr: részeg férfit fosztott ki az utcán

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, egyidejűleg kötelezte a sértett kárának megtérítésére.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben döntött azzal az éjjeliőrrel szemben, aki az alvó vendégtől vette el a telefonját és készpénzét.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, egyidejűleg kötelezte a sértett kárának megtérítésére. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a sértett 2022. december 12-én a hajnali órákban az esztergomi szórakozóhely bejárati ajtaja melletti virágtartón ülve elaludt, közben a mobiltelefonja a kezéből kicsúszott a lába mellé. Az éjjeliőrként dolgozó elkövető a sértett lába mellől felvette a 60.000 forint értékű telefont és elsétált a sértettől, a telefont magával vitte, hogy azt később értékesítse. Az elkövető néhány perc múlva visszament a még mindig alvó sértetthez, átkutatta a ruházatát, a sértett pénztárcájából kivett 3 ezer forint készpénzt és azt is magával vitte. Az elkövető  észrevette, hogy a biztonsági kamerák rögzítették a cselekményét,  ezért  visszaadta a sértettnek a mobiltelefont. Az eljárás során a férfitól a nyomozó hatóság a SIM kártyát lefoglalta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásban felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának megfizetésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában