Ítélet

2023.08.24. 11:58

Számszeríjjal csapott le a szomódi orvvadász - megvan, mire számíthat

A számszeríj tiltott vadászati eszköznek minősül itthon, a férfit azonban ez nem zavarta, amikor szarvasokra vadászott. Most elnyerte büntetését.

Kemma.hu

Orvvadászat bűntette és lopás miatt a Tatai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki számszeríjjal illegálisan vadászott gímszarvasra – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a férfival szemben 1 év börtönbüntetést és 150 ezer forint vagyonelkobzást szabott ki, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évre felfüggesztette, valamint a lefoglalt íjat és számszeríjat elkobozta.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, a vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi 2022. január elején a tulajdonát képező számszeríjjal Szomódon lelőtt egy félmillió forint értékű gímszarvast, amit a lakóhelyén feldolgozott, és elfogyasztott.

Ezt követően a férfi további két vemhes gímszarvast lőtt le, melyek közül az egyik elszaladt, a másikat viszont kizsigerelte és hazavitte a lakására, hogy feldolgozza. A nyomozó hatóság a szarvas tetemét lefoglalta. A helyszínről elmenekült állat is elpusztult később. A lelőtt szarvasok összértéke másfél millió forint. Az elkövető által kifejezetten szarvasok lelövésére vásárolt számszeríj tiltott vadászati eszköznek minősül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában