Földön, vízen, levegőben

2023.07.02. 07:12

Reviczky Gábor: pillanatok alatt megtörténik...mindenkiek figyelnie kell!

A Készenléti Rendőrség munkatársai az ország szinte valamennyi vármegyéjében négy keréken, két keréken, helikopterrel, kutyákkal és lovakkal segítik a turisztikai idény biztosítását. A felhőtlen nyaralás érdekében azonban a legfontosabb, hogy mi magunk előzzük meg a bajt. Hogy a vízen ez mennyire fontos, arról a tatabányai születésű Reviczky Gábor színművész beszél.

Kemma.hu

A nyár megérkeztével és az iskolai tanév végével mindenki, különösen a fiatalok felhőtlenebbül élik a mindennapjaikat - írja a police.hu. Elkezdődtek a nyári szabadságok, sokan már pihennek. Hazánk közkedvelt turisztikai helyei ilyenkor megtelnek látogatókkal, különösen a hétvégéken. A szabadtéri programok és rendezvények, valamint a sok fiatalt vonzó fesztiválok sora is elkezdődött. Annak érdekében, hogy az emberek nyugodtan tudjanak pihenni, felhőtlenül kikapcsolódni, a Készenléti Rendőrség folyamatos támogató jelenlétével biztosítja a turisztikailag frekventált helyeket és a kiemelt rendezvényeket.

Teszi mindezt egyrészt a levegőből pásztázva. Hiszen a Légirendészeti Szolgálat a bázisát júliustól kezdve egészen augusztus végéig Siófok-Kilitibe teszi át, ahonnan mind a Balaton, mind a nyári időszakban igencsak zsúfolt M7-es autópálya gyorsan elérhető. Így a pilóták egyrészt járőrözéseikkel elő tudják segíteni a többi egység értesítését a különböző beavatkozást igénylő esetekben, másrészt sürgős helikopteres igénybevétel esetén azonnal reagálni tudnak. De ugyanígy jelen vannak a nagyobb tömegeket vonzó fesztiválok helyszínein is.

A  járőrök megerősítő erőiként lovakkal, kutyákkal, kerékpárral és Segwayjel is jelen vannak számos nyaralóövezetben és rendezvényhelyszínen, hogy jelenlétükkel és szaktudásukkal támogatni tudják a helyi rendőröket. A rendelkezéseikre álló eszközökkel egy-egy turistákkal teli helyszínt gyorsabban meg tudnak közelíteni, mint a gyalogos vagy a gépkocsizó járőrök.

A könnyed és felhőtlen kikapcsolódás érdekében azonban a nyaralóknak sem szabad megfeledkezni néhány fontos dologról. Különösen akkor, ha szabad víz közelében tartózkodnak, hiszen a tavak és a folyók sok veszélyt rejtenek. A gyors beavatkozás életet menthet, ezért a készenléti rendőrök rendszeres gyakorlatokat hajtanak végre.

Hogy erre ne kerüljön sor, arra kérnek bennünket a rendőrség munkatársai, hogy fogadjuk meg a tatabányai születésű Reviczky Gábor színművész tanácsait:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában