Döntés

2023.07.06. 14:46

Ítélet született az embercsempészek ügyében, akik vármegyénkben buktak le

A Komáromi Járásbíróság ítéletet hozott a három moldáv és román állampolgárságú embercsempész ügyében.

Kemma.hu

A rendőrség által készített fotókon az a gépjármű szerepel, amellyel az egyik vádlott megállásra kényszerült

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a három moldáv és román állampolgárságú férfival szemben, akik 2020 szeptember és októbere között több alkalommal összesen 25 fő migráns személynek nyújtottak segítséget az illegális határátlépéshez. A Komáromi Járásbíróság ítéletet hozott az ügyben – tudtuk meg Dr. Borbély Veronikától, a főügyészségi ügyész helyettes sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a moldáv állampolgárságú férfi internetes közösségi oldalon adott fel hirdetést, sofőröket keresett migráns személyek szállítására. Erre a hirdetésre jelentkezett a másik két román állampolgárságú vádlott és mind a hárman 2020 szeptemberében és októberében több alkalommal szállítottak migránsokat Magyarországon át Ausztriába. Az utolsó alkalommal az egyik férfi a Komárom-Esztergom vármegyében történő rendőri intézkedés elől elmenekült, azonban az általa vezetett gépjármű meghibásodott, így Sopronkőhida területén megállásra kényszerült, ahol a migráns személyekkel együtt elfogásra került.

Az ügyészség a három férfival szemben embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Komáromi Járásbíróságon. A járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően mindhárom vádlottal szemben – a hirdetést feladó vádlottal szemben hét év - végrehajtandó fegyházbüntetést szabott ki és tíz évre kiutasította őket Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában