Környezetszennyezés

2023.05.12. 11:24

Vádat emeltek a kecskédi szemétégetők ellen: a tűzoltókat is rájuk hívták

Műanyag palackot, rongyokat, pelenkát és ételes dobozokat is égettek ingatlanuk udvarában.

Kemma.hu

Törölköző, tollasütő és takaró is látható az elégetett szemétkupacban

Forrás: Magyarország Ügyészség

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom vármegyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a két kecskédi férfi ellen, akik nyílt térben, egy ingatlan udvarán égettek el kommunális hulladékot. Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A vádirat szerint a két férfi egy kecskédi ingatlan udvarán február elején műanyag palackot, rongyokat, pelenkát, takarót, törölközőt, tollasütőt, ételes dobozokat égettek el. Az elkövetők együtt húzták össze a hulladékot gereblyével egy kupacba, majd a tüzet közösen gyújtották meg. Az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság a tűzeset okán a helyszínre ment, azonban beavatkozniuk nem kellett, mert mire kiérkeztek, az elkövetők el is oltották a lángokat, miután a szomszéd szóvá tette, hogy mit csináltak és a rendőrségre bejelentést tett. Az elkövetők a hulladék égetésére engedéllyel nem rendelkeztek. A levegő és a környezet védelmére vonatkozó szabályok szerint hulladék nyílt téri égetése tilos.

Felfüggesztett börtönbüntetést is kaphatnak a kecskédi illegális szemétégetők
Senki nem akarja elképzelni, milyen szag terjenghetett az égett műanyag miatt
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában