Vigyáznak ránk

2023.05.07. 08:05

Baj esetén minden perc számít: még több járgánnyal segíthetnek a motorosmentők

Az adománygyűjtő akciónak köszönhetően még több motoros mentőkkel is találkozhatunk az utakon.

W.P.

Baj esetén minden perc számít, éppen ezért fontos, hogy időben megérkezzen a segítség. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány legutóbbi sikeres kampánya pont azt a célt szolgálja, hogy a balesetek sérültjei mihamarabb ellátásban részesülhessenek. A felhívás szerint a motoros szezon közeledtével a leggyorsabb földi egységnek négy darab vadonatúj Honda típusú mentőmotor beszerzésére gyűjtöttek adományokat.

A szervezet honlapján olvasható, hogy a mentők munkájához minden szükséges tartozékkal felszerelt mentőmotorok beszerzését támogató adománygyűjtő akció során április 30-ig meg is lett a 27,96 millió forintnyi szükséges összeg. A motoros mentők – akik számára a kétkerekű életforma nemcsak hivatás, hanem életmentő küldetés is egyben – erőssége abban rejlik, hogy a forgalmi akadályokat leküzdve az elsők között érhetnek oda a balesetek helyszínére. Gyakorlatilag minden szituációban helyt tudnak állni, a lélegezgetőgép és gyógyadagoló pumpa mellett minden olyan eszköz megtalálható náluk, mint amivel a hagyományos esetkocsiban találkozhatunk. Így amíg a mentőautó megérkezik, addig megkezdhetik az ellátást.

A Honda Africa Twin (CRF 1100) névre hallgató, 1100 köbcentis, 102 lóerős modellje egyedi matricázást, megkülönböztető jelzéseket és 40–60 kilogrammos felszerelést elnyelő csomagtartókat kap.

Baj esetén minden perc számít: májustól két keréken érkezik a segítség
A Honda Africa Twin (CRF 1100) névre hallgató modell egyedi matricázást is kap
Forrás: Mentőalapítvány.hu

Az alapítvány tájékoztatása szerint a korábbi 18 fő helyet idén már mintegy 40 mentőmotoros áll szolgálatba a szezonban, akik mindannyian vezetéstechnikai, illetve orvosszakmai képzésben részesültek és sikeres vizsgát is tettek. A csapatra egyébként átlagosan naponta 8-10 mentési feladat vár a 12 órás műszakokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában