Bírósági ügy

2023.03.28. 06:15

Videón a tokodi vasazás: két furgonnyi vasrúddal lógtak meg a tolvajok

Hatalmas vasrudakat loptak el, egyikük sorsáról most a bíróság döntött.

Kemma.hu

Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság előkészítő ülésen végzéssel elfogadta a vádlott beismerő nyilatkozatát. A férfit 8 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a sértett kárának és a bűnügyi költségnek a megfizetésére. Az ügyész és a vádlott az ítéletet tudomásul vette, így az jogerőssé vált. 

Mint arról a Kemma.hu korábban beszámolt, két tolvaj kétszer akkora vasrudakat loptak Tokodon, mint a furgonjuk. 

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az egyik elkövetőt sikerült azonosítaniuk. Neki kellett most felelnie a bíróság előtt.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen társával együtt 2022. április 27-én tehergépkocsival ment a tokodi ingatlanhoz, hogy onnan lopjanak. A nála lévő csípőfogóval a drótkerítést elvágta, a kerítést felfeszítette, és az alatt bebújva jutottak be. 

Az elkövetők 4 darab 5 és fél méter hosszú és 2 darab 3 méter hosszú vasrudat a felfeszített kerítés alatt kiraktak az ingatlan területén kívülre. Majd a lyukon kimászva azokat a tehergépkocsi csomagtartójába pakolták. Azok azonban látványosan kilógtak a raktérből. A bűncselekmény elkövetési értéke 194 ezer forint, amely nem térült meg, a rongálással okozott kár 17 ezer 800 forint volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában