Lopás

2023.02.25. 08:37

Aprópénzre váltotta a szajrét, csúnyán le is bukott az oroszlányi tolvaj

Elég rossz üzleti érzéke volt annak az enyveskezű férfinak, aki az ellopott nagy értékű szerszámoktól aprópénzért vált meg. Ráadásként börtönbe kerülhet miattuk.

G. D. V.

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülésen hozhat döntést a Tatabányai Járásbíróság február 28-án, kedden annak a férfinak az ügyében, aki autókból és tárolókból lopott el különböző értékeket. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat, mint többszörös és különös visszaesőt, halmazati büntetésként ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 

A vádirat szerint a vádlott 2021. április 13-án éjjel egy oroszlányi konténerszálló csukott, de nem zárt ajtaján bement, és onnan ruhaneműket lopott el el 22 ezer forint értékben. A férfi április 15-én és 16-án több be nem zárt autóból vitt el értéktárgyakat, köztük egy mobiltelefont, amit el is adott. A tolvajt egyszer megzavarták munka közben.

2021. május 25-én éjjel egy oroszlányi ház előtt parkoló csukott, nem zárt teherautóból a férfi elvitt egy 45 ezer forint értékű ütvefúrót 18 darab, összesen 13 ezer 200 forint értékű fúrószárral együtt, amiket összesen 3 ezer forintért adott el. 2021. júniusban egy oroszlányi ingatlan lépcsőházában a tároló ajtaját kifeszítette, és onnan 65 ezer forint értékű szerszámokat vitt el.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában