Sikkasztott

2022.12.20. 13:48

Könyvelőként közel 8,5 milliót ügyeskedett el magának az esztergomi nő

A lenyúlt pénzösszegeket a megélhetésére fordította. Az ügyészség a nővel szemben sikkasztás bűntette miatt emelt vádat.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A sikkasztás miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki könyvelőként közel nyolc és félmillió forintot sikkasztott el – tájékozatott Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a nő 2020. június 8. és 2022. április 4. között, mint könyvelő, egy cég alkalmazottja volt. A vádlott 2021. július 8. és 2022. március 18. között Esztergom-kertvárosban található munkahelyén összesen 18 alkalommal a cég, mint sértett bankszámlájáról a rábízott pénzösszegekből saját magának utalgatott.

A nő összesen 8 millió 105 ezer 948 forintot tett magáévá. Ezen kívül vádlott a rá bízott házipénztárból 300 ezer forintot is eltulajdonított.

A nő a lopott pénzt a megélhetésére fordította. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 8 millió 405 ezer 948 forint, amelyet a vádlott teljes egészében megtérített. Az ügyészség a nővel szemben sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járásbíróságon, és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában