Megbánta

2022.10.21. 09:22

Nem működött a lift, dühében megrongálta a forrófejű tatabányai férfi (videó)

Nem akart lépcsőzni, de már megbánta, amit tett.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járási Ügyészség a rongálás vétsége miatt indult eljárást tevékeny megbánás miatt megszüntette azzal a férfival szemben, aki közvetítői eljárásban  megtérítette a társasháznak okozott kárt – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az elkövető  február 20-án a tatabányai társasház meghibásodás miatt nem üzemelő liftjét rongálta meg. A hoppon maradt „utas” a lift vészhívóját jobb kezének öklével úgy megütötte, hogy a berendezés mellett található proximyti kártyaolvasó megrongálódott. A férfi ezzel  54 ezer forint kárt okozott a társasháznak.

Az eljárást az ügyészség felfüggesztette, az ügyet közvetítői eljárásra utalta, ezért az eljárást hat hónapra felfüggesztette. Az elkövető a közvetítői eljárásban a sértettnek  okozott kárt megtérítette. Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában