Elzárás

2022.07.27. 07:52

Már ötször volt büntetve, süttői akcióját 80 nap elzárással úszta meg a bűnöző

A többszörösen visszaeső bűnöző a süttői házból nyúlta le a telefont. Tettéért a bíróság 80 nap elzárásra ítélte.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 80 nap elzárásra ítélte a többszörösen visszaeső telefontolvajt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi 2021. március 13-án a süttői lakóház sértett által használt szobájából, a sértett távollétét kihasználva ellopott egy darab 85 ezer forint értékű mobiltelefont, amelyet tulajdonosa a konnektorba csatlakoztatva töltésre hagyott a szobában. A lopással okozott kár részben megtérült, mert az eljárás során a telefon sérült, de működőképes állapotban került megtalálásra és visszaadásra. A férfi ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2020-ban kábítószer birtoklás vétsége miatt 1 év, végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában