Elismerés

2022.06.05. 16:17

Különleges elismerés: Varázspálcát kaptak a vértessomlói pedagógusok

A Szurikáta Alapítvány díjat alapított, hogy azokat a pedagógusokat, gyermekintézményekben dolgozókat jutalmazza, akik példamutatóan fogadták be és látják el a rájuk bízott 1-es típusú diabéteszes gyermeket.

Veizer-Sugár Gabriella

Forrás: YouTube/Szurikáta Alapítvány

A Szurikáta Alapítvány régen indult el azon az úton, hogy az érintett szülők és családtagok megsegítése mellett támogassa az 1-es típusú diabéteszes gyermekek beilleszkedését és a velük foglalkozó pedagógusok, nevelők mindennapi munkáját. A Szurikáta-foglalkozásokon a gyermekek felé fordulnak, hogy mindig életkorukhoz igazodva érzékenyítsék őket társuk helyzetére. És ahogyan minden érzékenyítés, úgy ezek az alkalmak is mindig egy kicsit többről szólnak, mint a diabéteszes társuk elfogadásáról, mert utat nyithatnak annak a szemléletnek, amely a másság elutasítása helyett segít a megismerést és megértést választani. Diabétesz Tanodát is működtetnek pedagógusoknak. 

A diabéteszes gyerekek szülei segítségével kutatták fel azt a száz magyarországi tanítót, tanárt, óvodapedagógust, dajkát, pedagógiai asszisztenst, gyógypedagógust, sport­edzőt, művészeti tanárt, foglalkozásvezetőt, bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozót, akik példaértékűen végzik a rábízott 1-es diabétesszel élő gyermekek gondozását napi feladataiknak ellátása mellett.  Megyénkből a Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola pedagógusai mellett egyéni díjat vehetett át Rózsahegyi-Halagyi Anett, az intézmény pedagógusa – adta hírül az alapítvány. 

Hagyományt teremtettek - Az alapítvány rendszeresen kap szülőktől visszajelzéseket, tájékoztatást arról, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekük bölcsődei, óvodai, iskolai életében harmóniában telnek a mindennapok, ők maguk pedig a legjobb szívvel bízzák legféltettebb kincsüket az ott dolgozókra.  Ezért díjat alapítottak mindazoknak a példaértékű erőfeszítéseknek az elismeréseképpen, melyet pedagógusok és intézmények tesznek a diabéteszes gyermekek közösségbe fogadásáért és napi ellátásáért. A Varázspálca díjat azzal a hagyományteremtő szándékkal osztották ki az idén, hogy a jövőben évről évre száz kitüntetettje legyen, akiket diabéteszes gyermekek szüleinek a javaslatára választanak ki. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában