Tárgyalás

2022.03.02. 11:31

Mentősökre támadt a satu részeg férfi Ácson, a mentőautóban is kárt tett

A teljesen részeg férfi a mentőautóban kattant be, akadályozva a segítségére érkező mentők munkáját. A férfi ámokfutásának a kiérkező rendőrök vetettek véget.

Kemma.hu

Forrás: Országos Mentőszolgálat/Facebook

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint március 3-án tárgyaláson, bizonyítási eljárással folytatódik annak a férfinak az ügye, aki Ácson támadt rá az őt ellátó mentősre. Az ittas agresszor a mentőautóban is kárt okozott. Eltörte a szolgálati járműben a hordágy támláját, amivel 78 ezer 613 forintos rongálást okozott.

A vádirat szerint 2019. április 17-én 19 óra 5 perckor az Országos Mentőszolgálathoz bejelentés érkezett, mely szerint egy földön fekvő beteghez kértek mentőt az ácsi helyszínre. A mentőegység tagjai a helyszínen megállapították, hogy a segítségre szoruló nincs életveszélyben, panaszát alkohol miatti intoxikáció okozta, ezért a kórházba szállításhoz az ittas állapotban lévő férfit hordágyon fekve pozícionálták.

A férfi a mentőautóban lévő hordágyon agresszívvé vált, dobálta a testét, a mentő oldalfalát öklével ütögette, megpróbált leszállni az ágyról, ezért a mentőápoló megpróbálta a hordágyon tartani. A vádlott a mentőápoló segítségére siető mentőgépkocsivezető felé ütött, mely cselekményeivel akadályozta a mentőegység tagjainak jogszerű eljárását, akik ezért rendőri intézkedést kértek a helyszínre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában