Kétszer is lecsapott

2022.01.11. 08:25

Videón az ölelgetős tatabányai zsebtolvaj, aki 340 ezer forintot nyúlt le

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzést hozott azzal a nővel szemben, aki két férfitól zsebtolvajlás útján vette el értékeit. Az egyik esetet térfigyelő kamera rögzítette.

Kemma.hu

A nő 2020. szeptember 7-én délután egy tatabányai dohánybolt előtt tartózkodó sértetthez és annak baráti társaságához csatlakozott. Az ittas állapotban lévő sértett a bolt előtti szegletkőre leült, miközben a nadrágja zsebéből a telefonja kiesett.

A férfi közvetlen testi közelségében lévő telefont a nő a kezébe vette úgy, hogy azt a táskájához szorította, ezután felállt, arrébb ment, és a telefont a táskájába rejtette. A bűncselekmény elkövetési értéke 25 ezer 490 forint, amely azonban megtérült, mivel a vádlott férje az eltulajdonított telefont a sértett édesanyjának postaládájába később bedobta – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője

Egy másik esetben, 2020. november 22-én a vádlott a férjével egy tatabányai piacon árult, amikor a nő észrevette, hogy egy férfinél nagyobb összegű készpénz van, ezért őt azzal a szándékkal, hogy a nála lévő készpénzt eltulajdonítsa, a piac mögötti részre hívta.

A nő a férfit ott ölelgetni kezdte, miközben a sértettnél lévő fekete színű gyöngyvászon oldaltáska cipzárját elhúzta és abból 340 ezer forintot eltulajdonított. A kár ebben az esetben is megtérült, mivel a vádlott férje 2020. december 1-jén a pénzt átadta a nyomozó hatóság részére.

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésében lopás vétsége és lopás bűntette miatt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetést, valamint 100 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a vádlott nővel szemben – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában