indítvány

2021.12.02. 06:16

Tatai bringás fémtolvajok: nevetséges összegben loptak alumíniumot, felelniük kell

A két férfi egy tatai házból lopott alumínium lemezeket, amelynek értéke a 10 ezer forintot sem érték el. Az ügyészség közmunkára ítélné a tolvajokat.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két férfival szemben, akik alumínium lemezt loptak a tatai ingatlanról. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfiakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést és fejenként 4745 forint vagyonelkobzást szabjon ki, a kombinált fogót pedig, mint az elkövetés eszközét kobozza el.

A vádirat szerint a két férfi március 13-án a délelőtti órákban lopási szándékkal, kerékpárral mentek a tatai ingatlanhoz, amelynek kerítésén kombinált fogóval rést vágtak. Az egyik férfi a résen át bement a telekre, majd 12 darab alumínium lemezt kiadogatta a kerítés mellett, kint várakozó társának. Ezután a férfiak a lemezeket összehajtogatták, felrakták kerékpárjaikra és még ugyanezen a napon hulladékátvevő helyen 9490 forintért értékesítették, a vételárat megfelezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában