durva

2021.10.18. 14:00

Sokkoló videó: baltával hadonászó férfit fékezett meg a járókelő

A részeg férfi baltával hadonászott az utcán Győrszemerén, majd egy ingatlan kerítésébe többször belevágott. Az ügyészség most vádat emelt a garázdával szemben.

kemma.hu

Garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki baltával okozott kárt egy ingatlan kapujában, térfigyelő kamera rögzítette, amint a baltát egy járókelő férfi tőle elvette. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a garázda, büntetlen férfival szemben a Győri Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, a lefoglalt baltát, mint az elkövetés eszközét kobozza el.

A vádirat szerint a férfi ittas állapotban 2020. február 12-én Győrszemerén a járdán gyalogolt, a kezében tartott baltával hadonászott, és érthetetlenül kiabált. A baltával egy ingatlan bejárati kapuját egyszer célzottan megütötte, ezzel abban 30 ezer forint kárt okozott. Ezután az elkövető a baltával továbbra is hadonászott, ezért odament hozzá egy járókelő férfi, aki a baltát tőle elvette és a földre dobta, ezt térfigyelő kamera rögzítette.

Ezek is érdekelhetik