lopás

2021.10.27. 19:01

Fél órára kérte kölcsönó a kocsit tatabányai ismerősétől, Ausztriában kapták el

A jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság ítélte el a férfi.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2020. január 4-én 22 óra körüli időben Tatabányán azzal kérte kölcsön sértettől a személygépkocsit, hogy azzal egy tatabányai ismerőséhez szeretne elmenni. Az elkövető és a sértett megegyeztek abban, hogy a férfi fél óra múlva visszaadja a gépkocsit sértettnek. Az elkövető azonban ezt elmulasztotta, a sértett őt telefonon másnap nem érte el.

Az elkövető internetes felületen 2020. január 6-án reggel közölte a sértettel, hogy egy perc múlva a Tatabányán nála lesz a gépkocsival, azonban ez nem történt meg. Az elkövető a sértett személygépkocsiját eltulajdonítási szándék nélkül jogtalanul használta, azzal a sértett tudta és beleegyezése nélkül Tatabányáról Siófokra, majd Ausztriába utazott, majd a feljelentést követően kibocsátott körözés alapján 2020. január 6-án 14 óra 22 perckor Kapuváron fogta el a rendőrség a gépkocsival együtt.

A férfi négyszer volt büntetve, legutóbb rablás miatt 2017-ben 3 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amiből 2019-ben szabadult. A bíróság az ügyészség indítványára a férfit 60 nap elzárásra ítélte, az ítélet jogerős, adott tájékoztatást a Tatabányai Törvényszék.

Címkék#lopás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában