akciófilmbe illő

2021.07.29. 19:42

Betonkerítés állította meg a bedorogzva, ittasan menekülő dorogi terepjáróst

A 31 éves J. I. nem véletlenül fogta menekülőre, nem csak a tudatmódosítók okozták a pánikot. A bíróság már lépett is az ügyben.

Kemma.hu

A terepjárót a vezetéstől eltilott dorogi J. I. vezette

Forrás: police.hu

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta annak a dorogi férfinak a letartóztatását, aki július 26-án kábítószeres és ittas befolyásoltság alatt vezetett, majd a rendőrök elől elmenekült. A vádirat szerint megalapozottan feltehető, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, valamint megalapozottan feltehető a bűnismétlés veszélye is.

A terepjárót a vezetéstől eltilott dorogi J. I. vezette
Fotó: police.hu

A Tatabányai Törványszék beszámolója szerint az indítvány eredményes volt, az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a július 29-i ülésen egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés végleges, ellene nem fellebbeztek – írják.

A rendőrségi közlemény részletesen ismerteti a történteket. Eszerint július 26-án 23 óra 10 perc körül egy terepjáró haladt Esztergomban, a Csatai utcában. A cseh forgalmi rendszámú járművet egy 31 éves dorogi férfi vezette, aki amint észrevette a rendőröket, megállt, majd megfordult és nagy sebességgel elhajtott.

A járőrök a szolgálati gépjármű megkülönböztető fény- és hangjelzéseit használva próbálták megállítani a terepjárót. A menekülő autós több szabályszegést is elkövetett, majd egy földes úton próbált kereket oldani, ahol személyautóval már nem lehetett közlekedni.

Egy betonkerítés állította meg a menekülő párost
Fotó: police.hu

Egy szolgálaton kívüli esztergomi rendőr is értesült az eseményről, aki a terepjáró képességekkel bíró járművével a földúton is követni tudta a menekülőt, aki végül egy betonkerítésnek ütközött. Mint kiderült, ketten ültek az autóban, de senki sem sérült meg.

Egyikőjüket a rendőr a gépkocsiban elfogta, a másik férfi azonban elmenekült, egy elhagyatott épületben érték utol. Kiderült, hogy az autó sofőrjét az Esztergomi Járásbíróság 2021. október 10-ig eltiltott a járművezetéstől.

Mindkét személyt előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol az alkalmazott kábítószerteszt és alkoholszonda is pozitív eredményt mutatott a járművezetőnél. A 31 éves férfi ellen járművezetés az eltiltás hatály alatt, kábítószer birtoklása, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség vizsgálja, hogy a járművezetés bódult állapotban bűncselekmény megvalósult-e.

A rendőrség J. I-t őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában