Baleset

2020.10.06. 10:25

Elaludt a kisbusz sofőrje az M1-esen: egy utasa életveszélyesen megsérült

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Kemma.hu

Stepanovic Dejan - feljegyzés nyomozás elrendelésről

Forrás: ugyeszseg.hu

Fotó: saját (automatikus)

A Tatabányai Járási Ügyészség a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal szerb állampolgárságú férfival szemben, aki mikrobuszt vezetve elaludt az autópályán.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elárulta, hogy az ügyészség a Komáromi Rendőrkapitányság nyomozását követően a Komáromi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

A vádirat szerint a szerb állampolgárságú férfi 2018. augusztus 1-én 6 óra 25 perckor, az M1-es autópályán Győr irányából Budapest felé, a külső forgalmi sávban vezetett egy mikrobuszt, amellyel nyolc utast szállított. A férfi vezetés közben elaludt, emiatt nem észlelte az előtte haladó járműszerelvényt. A mikrobusz a járműszerelvény hátuljának ütközött, erre a sofőr felébredt, a járműszerelvényt kikerülte, a belső forgalmi sávba irányította, ám a jármű felett az uralmát elvesztette, és a szalagkorlátnak ütközött.

A baleset következtében a mikrobusz négy utasának nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülése, míg egy utasnak sorozatbordatörése, tüdőzúzódása, és léprepedése keletkezett, emiatt életveszélyes állapotba került, sürgős műtéttel a lépét eltávolították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában