gondatlanság

2020.09.22. 11:10

Ítéletet hoztak a lovasíjász ellen, aki véletlenül hasba lőtt egy nézőt Esztergomban

Az ügyészség javaslata alapján hozott ítéletet a bíróság az íjász ellen, aki gondatlanul járt el az esztergomi bemutatón.

Kemma.hu

Forrás: Ugyeszseg.hu

Ahogy arról beszámoltunk, az eset 2019 augusztusában történt, az egyik esztergomi hagyományőrző rendezvények egyikén, amelyen lovasíjász bemutató is volt. Az egyik lovasíjász az íjjal történő lövés leadása során nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el. A lövés biztonságos leadására vonatkozó szabály megszegése miatt a kilőtt nyílvessző nem a megcélzott szalmabálába fúródott, hanem annak szélén megpattant, a földön ismételten irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó néző hasfalába fúródott.

A sérült nézőt a lövés miatt szerzett sérülések miatt másnap megműtötték, az elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulók, de a tényleges gyógytartam 4 hét volt.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészég helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ügyészség vádiratban írt indítványa alapján a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, a jogerőssé vált büntetővégzésben 2 évre próbára bocsátotta a gondatlan férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában