ítélet

2020.03.12. 07:00

Felfüggesztett börtönt kapott a kamasz, aki megütötte a tanárt

A tatabányai bíróság jogerős ítéletet hozott a 17 éves fiatallal szemben, miután a testnevelés órán megütötte a tanárt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a fiatalkorú elkövetővel szemben, aki a testnevelő tanár kezére nagy erővel ráfogott, majd lecsapta.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a mai napon előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlottat 6 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésre ítélte, megállapította még, hogy a próbaidő alatt a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll. A bíróság kötelező magatartási szabályként előírta a vádlottnak, hogy az iskolai tanulmányait folytassa, amely után álláskeresőként regisztráltassa magát, aktívan keressen munkát. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt a vádlott, védő, és ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a fiatalkorú diák az egyik megyei szakgimnázium és szakközépiskola 17 éves tanulójaként 2019. március 20-án az iskola tornatermében tartózkodott testnevelés órán. A sértett tanár a vádlott osztályfőnöke és testnevelője.

A testnevelés órán a tanár a tornaterem padján ülő fiatalkorú elkövetővel közölte, hogy kötelező központi felmérőt kell végrehajtani az osztálynak. A kamasz, mivel tornafelszerelése nem volt nála, ezért a felmérő végrehajtását megtagadta. Erre tanára felszólította, hogy szaktanári figyelmeztetés beírása miatt adja át az ellenőrzőjét és elmondta neki, hogy a sok hiányzás akár az ösztöndíjának megvonását is maga után vonhatja. Ezután a tanár az óra folytatása céljából odafordult a jelenlévő többi diák felé és mondta nekik a soron következő feladatokat.

A sértett kijelentései hatására a vádlott feszült állapotba került és trágár módon, hangosan szidalmazta a pedagógust, majd odalépett hozzá, és az éppen akkor kezével gesztikuláló tanár jobb alkarját nagy erővel megfogta, majd lecsapta, melytől a pedagógus megbillent, azonban nem esett el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában