felelőtlenség

2020.03.09. 14:00

Börtönre ítélték a súlyosan ittas sofőrt

A férfi Tarján külterületén kocsikázott súlyosan ittas állapotban. A bíróság már egyszer elítélte hasonló ügye miatt, most a régi ítéletet is le kell töltenie.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben bíróság elé állította azt a férfit, aki vezetői engedély nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állva, súlyos fokban ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit az ügyészség indítványa alapján 1 év 6 hó fogházbüntetésre, 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra ítélte, továbbá elrendelte az előzőleg kiszabott 10 hónap szabadságvesztés végrehajtását. Az ügyész az elsőfokú ítéletet tudomásul vette.

A vádlottat a bíróság 2018-ban ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 10 hónap szabadságvesztés büntetésre – melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette – és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, ezért a vádlott a járművezetéstől eltiltás büntetés hatálya alatt áll. A vádlott 2019. december 18-án, 11 óra 15 perckor súlyos fokú ittas állapotban közlekedett egy személygépkocsival Tarján lakott területén kívül, a 1119. számú úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában