riasztás

2019.10.28. 16:23

Fekete hétvége: halálos balesethez és lezuhant sárkányrepülőhöz is vonultak a tűzoltóink

Tátnál két baleset is történt két nap alatt, míg Esztergomnál egy sárkányrepülős zuhant le a magasból. Emellett más esetekhez is vonultak október utolsó hétvégéjén tűzoltóink.

Kemma.hu

Október utolsó hétvégéjén kevés nyugodt pillanata volt megyénk tűzoltóinak. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az utakon számos baleset, köztük egy tömegkarambol és egy halálos baleset is adott feladatot számukra. Emellett két tűzesetnél, kidőlt fáknál és egy lezuhant sárkányrepülősnél is akadt dolguk bőven.

Október 25-én pénteken fakidőlés veszélyeztette a forgalmat Környén, a Tatai út elágazásnál. Az esethez a város önkéntes tűzoltóit riasztották, akik egy láncfűrésszel távolították el a megdőlt fát. Teljes útzárat képezett Tokodon egy 15 méter magas fa, amely az úttestre dőlt péntek délután. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a faágat, szüntették meg a forgalmi akadályt.

Szintén aznap az oroszlányi önkormányzati tűzoltók vonultak Oroszlányra, a Takács Imre út mögötti területre, ahol egy nagyméretű szalma bála égett. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat.

Másnap, szombaton kora reggel kaptak riasztást a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók Piliscsévre, ahol egy présház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében. A tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. A gyors beavatkozás ellenére a tetőszerkezet teljes mértékben megsemmisült.

Présház gyulladt ki Piliscséven (Fotó: Esztergom HTP)

Körülbelül 20 méter magasról zuhant le egy motoros sárkányrepülő szombat délután Esztergomnál. A repülőn utazó egy fő önmagától kiszállt, az esethez kivonuló esztergomi hivatásos tűzoltók áramtalanították a sárkányrepülőt.

Motoros sárkányrepülős zuhant le Esztergomnál (Fotó: ESztergom HTP)

Szintén szombaton három személygépkocsi ütközött Tatabányán, a Szent Borbála úton. A három gépjárműben összesen nyolcan utaztak. A balesetben egy személy beszorult a gépjárműbe. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték, akik kiszabadították a beszorult személyt a roncsból. A helyszínre mentőszolgálat is érkezett.

A vasárnap sem volt balesetektől mentes. Tátnál, a 117-es út és a település találkozásánál egy motorkerékpáros és négy személygépkocsi szenvedett balesetet délután. A gépjárművek forgalmi akadályt képeztek, a motorkerékpár félig lesodródott az út menti árokba. A gépkocsik közül az egyikben kettő, a többiben egy-egy személy utazott.

Az utasok közül mindenki elhagyta a járművet, de mindannyian megsérültek a balesetben. Őket a mentők az esztergomi kórházba szállították. Az esethez a Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói vonultak, akik a járművek áramtalanítását, valamint a motorkerékpár forgalomtól elzárt területre emelését végezték el.

A 10-es főútra, Neszmély térségéhez riasztották a komáromi hivatásos tűzoltókat vasárnap délután. A Süttő és Neszmély közti szakaszon egy személygépjármű borult fel, amelyben csak a sofőr vezető utazott. Az egység áramtalanította a járművet, a forgalmi akadályt megszüntette. A helyszínre mentőszolgálat is érkezett.

Fejre borult egy autó Süttő és Neszmély között (Fotó: Komárom HTP)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában