elkapták

2019.07.15. 08:03

Szerb férfi volt a 2017-es tatai ékszertolvaj

A Tatai Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a szerb férfival szemben, aki egy tatai ékszerüzletben aranygyűrűket tulajdonított el.

Kemma.hu

A Tatai Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a szerb férfival szemben, aki aranygyűrűket tulajdonított el Tatán.

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség a vádiratban most indítványt tett arra, hogy a Tatai Járásbíróság a vádlottat, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, 10 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre, 1 közügyektől eltiltásra ítélje, valamint 10 évre utasítsák ki Magyarországról.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, a vádlott még 2017. december 5-én lopta el az észereket. Délelőtt ment be egy tatai ékszerüzletbe, ahol vásárlási szándékot színlelt, az eladótól arany gyűrűk megmutatását kérte, és ennek során az elé tett ékszeres tálcáról, az eladó figyelmét kijátszva, 1 db 7 gramm súlyú, 126 ezer forint értékű férfi pecsétgyűrűt, 1 db 6 gramm súlyú, 106 ezer forintos férfi pecsétgyűrűt, 1 db 4,2 grammos, 75 ezer 600 forintos női cirkónia köves gyűrűt és 1 db 5,5 grammos, 99 ezer forint értékű női cirkónia köves gyűrűt vett magához.

A vádlott 7 gyűrűt félre is tetetett az eladóval, majd arra hivatkozással, hogy fél óra múlva visszajön értük, távozott az üzletből, eközben azonban magához vette a már említett négy gyűrűt. Vissza természetesen nem ment, hanem egy gépkocsival elhajtott. Az eladó a vádlott távozása után azonnal észlelte a lopást, a vádlott után sietett az utcára, de már nem találta meg. Az eltulajdonított gyűrűk értéke összesen 406 ezer forint, amely nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában