ítélet

2019.07.26. 11:30

Börtönbe küldte a bíróság a Komáromnál lebukott alsónadrágos drogost

Másodfokon súlyosbított büntetést kapott az a férfi, aki az M1-esen bukott le a kábítószerrel. A drogot alsónadrágjában csempészte be az országba.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járásbíróság súlyosabb ítéletet hozott annak a hódmezővásárhelyi kábítószercsempész ügyében, aki Hollandiából az alsónadrágjában hozta be a drogot az országba. A férfi ellen tavaly októberben emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

A járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét és vele szemben a büntető törvénykönyv enyhítő szakaszának alkalmazásával 3 év 4 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki első fokon, valamint 4 év időtartamra eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá a kábítószer elkobzásáról is rendelkezett. A vádlott terhére súlyosító körülményként értékelte, hogy büntetett előéletű, valamint a bűncselekmény helyi és országos szinten történő elszaporodottságát. Enyhítő körülménykét értékelte a javára a megbánó, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, melyet a törvényszék megalapozottnak talált, emiatt a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés tartamát 5 évre súlyosította, tekintettel arra, hogy a vádlottal szemben a súlyosító körülmények nagyobb nyomatékkal érvényesülnek.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a férfi 2018. április 5-én, Hollandiában, 150 Euróért vásárolt amfetamint, amelyet Magyarország területére hozott. A vádlott 2018. április 6-án, 11 órakor autójával az M1-esen, Komáromnál várakozott a parkolóban, amikor vele szemben intézkedtek a rendőrök, és az alsónadrágjából 27,39 gramm nettó tömegű amfetamint foglaltak le. A lefoglalt kábítószer 70%-kal meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, erre figyelemmel a Büntető Törvénykönyv 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni az elkövető cselekményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában