futótűz

2019.03.03. 15:30

Három focipályányi terület lángolt Dorogon

Lángra kapott a dorogi Öböl Music Beach közelében három focipályányi terület. A lángokat megfékezték, a tűz felderítésében hely tulajdonosa is aktívan részt vett.

F. M.

Forrás: Esztergom Kertvárosi Polgárőrök

Az Esztergom -Kertvárosi Polgárőrség közösségi oldalán számolt be a Palatinus-tó melletti éjszakai avartűzről. A kertvárosi polgárőrök március 2-án 23:35 kor a Palatinus tó előtt mentek el, amikor észlelték, hogy az Öböl Music Beach mögött hatalmas füst és vörös fény látszott.

A polgárőrök Dorog felől próbálták a helyet megközelíteni, de végig zsákutcák voltak, így rádión segítséget kértek az esztergomi szolgálattól, hogy több helyszínről tudják a tüzet megközelíteni. A kertvárosi csapat végül a 117-es úton Kesztölc felől, az esztergomiak Dorog felől érték el a tűz helyszínét, emellett a katasztrófavédelemmel folyamatos telefonos összeköttetésben voltak.

A helyszínen már jól látszott: nagyjából három focipálya nagyságú terület állt lángokban. A tűz rohamosan terjedt egy hétvégi házas terület felé, pár ház kerítését el is érték. Az esztergomi csapat meg tudta közelíteni a lángokat és porral oltóval próbálták megakadályozni, hogy a tűz házak felé terjedjen. A kertvárosi csapat a közben megérkező tűzoltókkal egy Kesztölc utáni, sorompóval lezárt magánúton tudott bemenni, a lángoló területet hátulról megközelítve. A helyszínt elérve a tűzoltók megkezdték az oltást, mely kb. 40 percig tartot.

A polgárőrök telefonon értesítették az Öböl Music Beach tulajdonosát, aki jól ismerte a környéket. A tulajdonos még a késői óra ellenére is egy drónt küldött a terület fölé, behatárolva a tűz nagyságát és terjedelmét.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában