Időjárás

2024.05.25. 04:30

Nyárias meleg és kemény zivatarok váltogatják egymást szombaton is

Mondjuk, milyen lesz az időjárás szombaton.

Kemma.hu

A Hungaromet szombatra is kiadta az elsőfokú, sárga figyelmeztetést Komárom-Esztergomra a heves zivatarok kialakulása miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent ilyenkor, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

A reggeli, kora délelőtti órákban elsősorban a Nyugat-Dunántúlon egy-egy intenzívebb záporból bedörrenhet. A déli óráktól estig főként a Dunántúl nyugati és északi felében alakulhatnak ki nagyobb számban zivatarok, egy-egy heves zivatar sem zárható ki. A zivatarokat viharos széllökés (70-90 kilométer/óra), intenzív csapadék és kisméretű jég kísérheti (2 centiméternél kisebb átmérőjű). Elvétve a Duna-Tisza közén is előfordulhat zivatar a fenti kritériumokkal. Az esti órákban fokozatosan lecsengenek az események.

Forrás: met.hu

A prognózisuk szerint szombaton a kezdetben felhős, párás részeken is naposra fordul az idő, és a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább több órára mindenütt kisüt a nap. Zápor, zivatar több helyen, nagyobb számban az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki, néhol heves zivatar sem zárható ki. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nagyrészt 24 és 28 fok között alakul.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint szombaton sok napsütésre számíthatunk, majd főleg a Dunántúlon törnek magasra a gomolyfelhők, és inkább itt törhet ki zivatar. A délkeleti szél megélénkül. 25 fok körüli nyárias meleg lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!