Időjárás

2024.03.11. 04:30

Kettős fronthatás: nem indul fényesen a hét

Bánkódhatnak a frontérzékenyek, ugyanis kapásból kettős fronthatás nehezíti a hétkezdést.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint hétfőn az erősen felhős, vagy borult égből eleinte csak szórványosan, majd többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar is lehet. Délelőtt a dél-keleti, délután a nyugati szél erősödik meg. Kettős fronthatással számolhatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel és területen a Dunától keletre. Többfelé, több hullámban valószínű eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon lehet. Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős vidékeken lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!