Időjárás

2024.01.19. 04:20

Viharos szél, kettős front, záporesők jellemzik majd a pénteki időjárást

Mondjuk, milyen időjárás lesz pénteken.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadtak az elsőfokú, sárga figyelmeztetést vármegyénkre az erős szél miatt. Mint írják, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát is.

A prognózisuk szerint pénteken túlnyomóan borult időre számíthatunk, csak naplemente környékén kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet északnyugat felől. A déli, illetve a keleti országrészben, továbbá - legtartósabban - a középső országrészben kialakuló összeáramlási zóna mentén várható további csapadék. Az esőt délelőtt már a délkeleti tájakon is felváltja a havas eső, havazás. Napközben fokozatosan csökken a csapadékhajlam, estére a legtöbb helyen megszűnik a havazás. Az északnyugati, északkeleti szelet nagy területen kísérik élénk, erős, főként a nap első felében helyenként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1 és +3 fok között várható, de délkeleten reggel még +4, +5 fokot is mérhetünk.

Forrás: met.hu

A koponyeg.hu előrejelzése szerint pénteken estig marad a borongós idő, és az esőt fokozatosan hózáporok váltják fel. A Duna-Tisza-közén egy összeáramlás mentén kisebb havazás is lehet. Főleg a nap első felében lesz viharos az északi, északnyugati szél. +1, +2 fok köré esik vissza a hőmérséklet, markáns lehűlés várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!