Időjárás

2023.12.11. 06:27

Ónos eső veszélye miatt adtak ki riasztást Komárom-Esztergomra

Hajnalban elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki ónos eső veszélye miatta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kemma.hu

Elsőfokú meteorológiai riasztás lépett érvénybe december 11., hétfőn éjfélig. Az intézkedés Komárom-Esztergom vármegyét is érinti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint nagy területen várható köd, sűrű köd, de a látási viszonyok hétfőn napközben a legtöbb helyen fokozatosan javulnak.

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, reggel sokfelé képződik sűrű köd, amely akár egész nap kitarthat. Szórványosan lehet eső, szitálás, ködszitálás. +4, +5 fok köré enyhül az idő. A déli szél megélénkül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn, a hajnali órákban sokfelé rétegfelhős, párás, ködös időre számíthatunk, de közben nyugat felől vastagabb felhők érkeznek fölénk, és helyenként gyenge intenzitású csapadék is előfordulhat. Általában eső, szitálás várható, de Borsodban hó, az Északi-középhegység más részein, a főváros és a Dunakanyar térségében pedig átmeneti ónos eső sem zárható ki. A déli szél elkezd megélénkülni. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű, sokfelé enyhül az idő hajnalra.

Forrás: met.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!