Időjárás

2023.12.06. 04:30

Kiadták a figyelmeztetést megyénkre: 20 centit meghaladó havat hoz a Mikulás

A Mikulás ajándékként havazást is hoz a térségünkbe szerdán.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint szerdán, Mikulás napján eleinte csak a Dunántúlon, később egyre többfelé várható csapadék: nyugaton havazás, havas eső, máshol inkább eső, havas eső. Az északi, északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére ki is adta a másodfokú figyelmeztetést havazás miatt. 24 óra alatt 20 centimétert meghaladó friss hó várható. Az ónos eső miatt első fokú figyelmeztetés is kiadták.

 

A meteorológia előrejelzése szerint erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten lehet némi napsütés. Nyugat felől a csapadékzóna kelet felé mozog, de az északkeleti részek estig szárazon maradhatnak. A Dunántúlon további havazásra számíthatunk és a hóréteg - főként a magasabban fekvő részeken - tovább gyarapodhat. Az ország keleti felére csak a késő délutáni órákban érkezik meg a csapadék, amelyből nagyrészt eső, majd egyre inkább havas eső, havazás várható. A légmozgás csak kevés helyen élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában -1 és +4 fok között alakul, a Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!