Időjárás

2023.12.07. 04:30

Havazás és hófúvás csütörtökön: vármegyénkre kiadták a citromsárga figyelmeztetést

Térségünkben csütörtökön a friss hóval borított területeken gyenge hófúvásra is lehet számítani.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint csütörtökön borult, párás időre számíthatunk, de nyugaton délutántól már szakadozhat a felhőzet. A középső és a keleti tájakon többfelé várható újabb havazás, havas eső, a Tiszántúlon eső is. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon hófúvásokat okoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére ki is adta az elsőfokú figyelmeztetést havazás és hófúvás veszélye miatt. 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

 

A meteorológia prognózisa szerint a nyugati harmadot leszámítva többfelé valószínű további havazás, melynek intenzitása napközben fokozatosan csökken. A Dunántúlon a délnyugati határvidék kivételével továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések az északnyugati irányú szelet, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +5 fok között alakul, a fagypont alatti értékeket elsősorban a tartósabban ködös nyugati tájakon mérhetjük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!