Időjárás

2023.11.26. 04:00

Télies idő, fagy, hózápor és havas eső: ezek várnak ránk a hét utolsó napján

Télies idő várható reggel országos faggyal, délután 0-5 fokos értékekkel.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint felhőátvonulások lesznek elszórt hózáporral, havas eső záporral. A reggeli órákban délnyugaton kisebb havazás is kialakulhat. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Télies idő várható reggel országos faggyal, délután 0-5 fokos értékekkel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap, a hajnali órákban a keleti országrészben mindenütt csökken a felhőzet, és ott többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Ezzel szemben az ország nyugati felére vastagabb felhőtömbök érkeznek, és a Dunántúlon elszórtan hózáporokra számíthatunk. Síkvidéken általában néhány centiméteres tapadó hóréteg alakulhat ki, a hegyekben azonban akár vastagabb hótakaró is létrejöhet. A légmozgás átmenetileg csillapodik, majd hajnalban az Észak-Dunántúlon helyenként újból megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára +1 és -6 fok között alakul, de a fagyzugokban és a szélvédett, hóval borított keleti tájakon ennél hidegebb is lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!