Időjárás

2023.11.30. 04:26

Ónos eső miatt válhatnak veszélyessé az utak - ilyen időt jósolnak Komárom-Esztergomra

Hol gyengébb, hol intenzívebb ónos eső és komolyabb havazás várható. Helyenként akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint november 30-án, csütörtökön délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de északkeleten havazhat is. A legfrissebb meteorológiai előrejelzések alapján délelőtt Zala, Somogy, Veszprém és Komárom-Esztergom vármegyékben fordulhat elő gyenge ónos eső, míg Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben a déli óráktól intenzív havazás és tartós ónos eső is várható. Helyenként akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat.

Mint arról beszámoltunk, a szélsőségesnek ígérkező időjárási viszonyok miatt Magyar Közút közleményben kérte az autósokat, hogy csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van, és ők is csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel.

Sokfelé megerősödik a délnyugati szél. A fagyos reggel után délutánra, estére +2 és +11 fok közé melegszik a levegő. Fronthatás nem terheli szervezetünket.

Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

Forrás: met.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!