Előrejelzés

2023.11.05. 04:20

Kiadták a figyelmeztetést vármegyénkre: nagy zivatarok jönnek vasárnap

Nem alakul kedvezően a időjárás a hét utolsó napján.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú, sárga figyelmeztetést többek között Komárom-Esztergom Vármegyére is vasárnapra, a lehetséges veszélyes zivatarok kialakulása miatt. Mint írják, elsődleges veszélyforrást ilyenkor a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. 

Forrás: met.hu

Vasárnap napközben egy gyors mozgású csapadékrendszer vonul nyugatról kelet felé az országban, melyből az eső, zápor mellett helyenként zivatarok is előfordulhatnak. Főleg a Dél-Dunántúlon intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, melyeket viharos széllökés (60-80 kilométer/órás), nagy mennyiségű csapadék (10-20 miliméter), valamint jégeső kísérhet. A zivatartevékenység fokozatosan keletebbre helyeződik, és várhatóan késő estére a keleti, északkeleti határ térségében is megszűnik.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap eleinte borús időre számíthatunk, kb. a déli, kora délutáni órákig sokfelé esővel, záporral. Kora délutántól aztán nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Erős lesz a déli, délnyugati szél. 15 fok körüli maximumok lehetnek.

Forrás: koponyeg.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!