Időjárás

2023.11.03. 10:33

Itt a figyelmeztetés: erős széllökéssel és jégesővel érkezhet a zivatar

Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék, viharos széllökések, illetve apró szemű (1 centimétert nem meghaladó) jégeső társulhat.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása alapján a déli, délkeleti szelet az Alföldön 60-90 kilométer/óra közötti széllökések kísérhetik. Viharos 60-80 kilométer/óra széllökések az ország magasabban fekvő területein is előfordulhatnak. Késő estére jelentősen veszít erejéből a légmozgás.

Ma napközben legnagyobb valószínűséggel a Dunántúlon fordulhatnak elő zivatarok. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék, viharos széllökések, illetve apró szemű (1 centimétert nem meghaladó) jégeső társulhat. Délután a Dunántúl nyugati és középső régióiban alacsony valószínűséggel heves zivatar is előfordulhat 90 kilométer/óra körüli széllökések és 1-2 centiméter átmérőjű jég kíséretében.

A Kisalföldön és az Alpokalján akár területi átlagban is, másutt inkább csak lokálisan érheti el, haladhatja meg a 20 millimétert a pénteken lehulló csapadék mennyisége.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!