Időjárás

2023.10.18. 04:00

Esős szerdának nézünk elébe: mondjuk, hogy pontosan mikor számíthattok rá

A délutáni órákban átlagosan 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint a kezdeti napos idő után délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estefelé délnyugaton már eső, zápor is előfordul. A délkeleti szél megélénkül. Reggel 2, délután 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Mint írják, fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de az arra érzékenyeknél a megfigyelések szerint az olyan általános tünetek - mint tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák - mellett várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki. A változóan felhős időben az időszakos napsütés pozitívan befolyásolja majd hangulatunkat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán, a hajnali órákban északnyugat felől mindenhol - legkésőbb hajnalban a Viharsarokban is - csökken a felhőzet, kiderül az ég. Hajnalra párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb, míg a magasabban fekvő részeken, tópartokon ennél enyhébb lehet az idő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!