Időjárás

2023.09.02. 07:12

Az ősz még várat magára: mutatjuk, milyen idő lesz a hétvége első napján

Az átlaghőmérsékelt 26 és 31 fok között alakul.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu pronózisa szerint a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg északkeleten egy-egy zápor, zivatar is kialakul. Az északnyugati szél megélénkülhet. 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Mint írják, fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton, az esti órákban többnyire derült lesz az ég, ugyanakkor az éjszaka második felében északon megnövekszik a felhőzet, arrafelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északias légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!