Időjárás

2023.07.30. 07:00

A hét utolsó napján ismét kelleni fog az esőkabát: mutatjuk mire számíthattok!

Délelőtt erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható nyugat felől eső, zápor, zivatar, az átlaghőmérséklet 22 és 30 fok köz alakul.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint eleinte erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható nyugat felől eső, zápor, zivatar. Délután aztán megkezdődik a felhőzet csökkenése, kisüt a nap. Az északnyugati szél megélénkül. 22 és 30 fok között alakul a hőmérséklet - keleten lehet még kánikula.

Mint írják, a hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

A Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap, az esti órákban az éjszaka első felében helyenként, de főként a keleti határ mentén még lehetnek záporok, majd ezek megszűnését követően átmenetileg jelentősebben csökken a felhőzet. Hajnaltól azonban nyugat felől magasszintű felhőzet érkezik. Az Észak-Dunántúlon megélénkülhet az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!