Extrém időjárás

2023.03.28. 10:25

Itt a riasztás Komárom-Esztergomra: nem gyengül a szél és zivatar lesz a ráadás

A meteorológiai szolgálat elsőfokú riasztást adott ki Komárom-Esztergom vármegye területére az erős szél veszélye és zivatarok kialakulása miatt is.

Kemma.hu

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki március 28-án, kedden reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyére, köztük Komárom-Esztergomra is erős szél, valamint zivatarok kialakulása miatt. Ma ugyanis a tegnapihoz hasonlóan ismét egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északnyugati szél. A széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát.

Forrás: met.hu

Emellett napközben a záporos csapadékgócokat (jégdara-, hódarazáporokat, hózáporokat) helyenként zivatartevékenység is kísérheti. Az intenzívebb gócokhoz szintén társulhatnak viharos széllökések.

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenthet, emellett azonban esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Szerdán kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!