Időjárás

2023.02.19. 07:11

Némi záporesővel, de marad a téli tavasz Komárom-Esztergomban

Címkék#időjárás

A hőmérséklet 14 fok körül alakul.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint február 19-én, vasárnap északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható záporeső. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg.

Néhol viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet 14 fok körül alakul. Szervezetünket kettős fronthatás terheli. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás.

Forrás: köpönyeg.hu

Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus).

A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!