Időjárás

2022.09.28. 16:00

Jön a nagy esőzés: szombatig kiadták a citromsárga figyelmeztetést a megyére

Az előttünk álló napokban csapadékból biztosan nem lesz hiány. A meteorológia szombatig kiadta az elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatarok miatt.

Kemma.hu

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Bujdos Tibor

A szerdai szünet után csütörtökön ismét visszatér a csapadék térségünkbe. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint csütörtökön erősen felhős lesz az ég. Délelőtt sokfelé, délután szórványosan számíthatunk esőre, záporra. Estétől aztán ismét több helyen ered el az eső. Néha élénk lesz az északkeleti szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre már ki is adta a figyelmeztetést a heves zivatarok és esőzések miatt Komárom-Esztergom megyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat. Az elsőfokú figyelmeztetés megyénkre egészen szombatig van érvényben.

 

A meteorológia előrejelzése szerint csütörtökön egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati részein, illetve az Északi-középhegység tágabb térségében maradhatnak borult területek is. Több napsütés a délkeleti országrészben lehet. Késő estétől délnyugat felől ismét egyre nagyobb területen vastagszik, záródik a felhőzet. A kiterjedt csapadékzóna a déli órákra északkelet felé elhagyja az országot, majd délután nagyobb eséllyel az ország déli, délkeleti felén záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Az Észak-Dunántúlon az északi irányú szél, míg másutt a nyugati, délnyugati szél lesz élénk. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet hazánk északnyugati felén 12, 17, délkeleti felén 18, 25 fok között várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!