Időjárás

2022.07.14. 08:06

Visszatért a kánikula: a nagy hőség miatt kiadták a figyelmeztetést megyénkre

Az előttünk álló napokban ismét nyári forróságra kell számítani megyénkben, a meteorológia már ki is adta a hőség miatti figyelmeztetést.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Ismét visszatér az átmeneti szeles idő után a zavartalan kánikula a térségünkbe. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint csütörtökön kevés felhő, többórás napsütés, 30-37 fokos, országos hőség várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére már ki is adta a figyelmeztetést a hőség miatt. A napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű. A napi középhőmérséklet főként a középső országrészben, valamint az Alföldön nagy területen meghaladhatja a 25 fokot, de a Dél-Alföldön helyenként 27 fok körül is alakulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint csütörtökön Sokat fog sütni a nap, emellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, a keleti és délnyugati megyékben lesz több a felhő. Csapadék nem valószínű. A nyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 31 és 37 fok között várható. Késő estére általában 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az orvosmeteorológiai szerint jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!