Időjárás

2022.06.13. 07:11

Kiadták a figyelmeztetést: viharos széllel és jéggel érkezhetnek a cellák megyénkbe

Az érkező hidegfront hétfő délutántól fogja érzékeltetni hatását. A meteorológia citromsárga figyelmeztetést adott ki a megyére a heves zivatarok miatt.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

A nyári napsütést a hét első napján egy érkező hidegfront zavarja meg, amely csapadékot és szelet is hoz a térségünkbe. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint, eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd délután északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estétől elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél fokozatosan megerősödik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már ki is adta az első fokú, citromsárga figyelmeztetést Komárom-Esztergom megyére a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a  a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

Hétfőn északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek hatására - főként délután - kedvező feltételek lesznek zivatarok kialakulására a Dunántúl nyugati felén. Alacsonyabb valószínűséggel a Dunántúl keleti felén, illetve az Északi-középhegység térségében is előfordulhat egy-egy góc. A cellákhoz viharos (60-80 kilométer/óra) széllökés, jégeső (1-2 centiméter) és intenzív csapadékhullás (15-20 milliméter) társulhat. A délnyugati országrészben a délután folyamán egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. Estére fokozatosan stabilizálódik a légkör.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!