Lecsapott

2022.06.08. 17:00

Durva fotók: pillanatok alatt mosta el a saras víz Bajótnál az utat

A szerda kora délutáni vihar pillanatok alatt borította el sártengerrel a Bajót és Péliföldszentkereszt közötti utat. Fotókon mutatjuk az elmerült utat.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

Fotó: Rétfalvi Orsolya

A szerda eddig többnyire az esőzésről szól. Megyénk egyes területeire délután 2 és 3 óra között egy intenzívebb zivatargóc csapott le, amely rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadékot eredményezett. Bajót és Péliföldszentkereszt között az utat szinte teljesen elborította a víz, amelyről helyszíni fényképeket is kaptunk.

Forrás: Rétfalvi Orsolya / Beküldött

A fotón jól látható, hogy a saras víz szinte az egész utat beteríti, amely miatt az autósoknak is nagy körültekintéssel kellett közlekedniük az érintett szakaszon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetése továbbra is érvényben van a menyére, ráadásul több járásra az elsőfokú riasztást is kiadták a heves zivatarok további veszélye miatt.

Forrás: met.hu

Utánaérdeklődtünk a katasztrófavédelemnél, hogy okozott-e máshol is problémákat a hirtelen lezúduló nagy eső. Csekéné dr. Laczkó Melinda tűzoltó alezredestől, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetőjétől megtudtuk, hogy egy esetben, a bajnai hivatásos tűzoltókat riasztották a 1123-as útra Gyermelyhez, ahol egy 10 méteres akácfa okozott félpályás útakadályt. Az egységek rövid idő alatt láncfűrésszel elhárították a veszélyt. A megye más területéről az esőzéssel kapcsolatban nem érkezett bejelentés a katasztrófavédőkhöz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!