Időjárás

2022.04.15. 06:54

Kiadták a figyelmeztetést megyénkre: jégesővel indulhat a húsvéti hosszú hétvége

A meteorológia a heves zivatarok és az esetleges jégeső veszélye miatt megyénkre kiadta a citromsárga figyelmeztetést.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Bár a hőmérsékletben nagyobb visszaesést nem fogunk tapasztalni, az időjárás mégsem lesz túl kegyes hozzánk az ünnepi hosszú hétvégén. A Köpönyeg prognózisa szerint, nagypénteken  északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására erősen megnövekszik a felhőzet. Az ország északi felén többfelé, délen elszórtan várható záporeső. Az északnyugati szél megerősödik. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves zivatarok kialakulásának veszélye miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint a hidegfront mentén alacsony, majd mögötte elsősorban a Dunántúl északi és nyugati megyéiben kissé nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki a záporok mellett zivatarok. Az intenzívebb gócokat intenzív csapadék (lokálisan 10-20 milliméter), apró szemű jég és esetleg szélerősödés kísérheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!